fbpx

Ωρά για ταινία με 7 υγιεινά σνάκ

Οι μέρες του εγκλεισμού συνεχίζονται και μαζί με αυτές και οι ώρες που περνάμε μπροστά στην τηλεόραση . Καθώς οι περισσότεροι παρακολουθούμε ταινίες και σειρές προκειμένου  να αποφύγουμε την μονοτονία και τη ανία που φέρνει ο εγκλεισμός  , συνήθως  πέφτουμε στην παγίδα του απεριόριστου τσιμπολογήματος . Έτσι  καλό θα ήταν να αντικαταστήσουμε τα πατατάκια και τα διάφορα σνακ που περιέχουν  πολλές θερμίδες με άλλες υγιεινότερες επιλογές .

 

  • Στικς από λαχανικά : κόψτε μερικά λαχανικά όπως αγγούρι , καρότο, λίγα ντοματίνια και συνοδέψτε τα με ένα ελαφρύ ντιπ γιαουρτιού ( 200 γρ γιαούρτι 2 % , λίγο αλάτι , πιπέρι , σκόρδο σε σκόνη , 1 κ.σ λεμόνι , 1 κ.σ μουστάρδα, 1 κ.γ μέλι )  και γλιτώστε 500 περίπου θερμίδες που θα παίρνατε αν καταναλώνατε ένα σακουλάκι πατατάκια.

  • Ξηροί καρποί : αντικαταστήστε τα γαριδάκια ή τα πατατάκια με ωμούς και ανάλατους ξηρούς καρπούς όπως φουντούκια, καρύδια , αμύγδαλα. Έτσι και κορεσμός θα δημιουργηθεί και θα έχετε και τα οφέλη των θρεπτικών συστατικών τους . Φροντίστε όμως να μην το παρακάνετε και τελικά έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα ως προς τη λήψη θερμίδων.

  • Σπιτικό ποπ κορν: αν πολλοί έχετε  συνδυάσει την προβολή μιας ταινίας με ποπ κορν  τότε πολύ απλά μπορείτε να  φτιάξετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας λίγο ελαιόλαδο αντί για βούτυρο ( tip :  μπορείτε να προσθέσετε πάπρικα ή κουρκουμά )

  • Crackers και ρυζογκοφρέτες : μπορείτε να συνδυάσετε 4-5 crackers  ή ρυζογκοφρέτες με λίγα ντοματίνια και τυρί cottage . Ο συνδυασμός αυτός επίσης θα σας κρατήσει χορτάτους και θα σας γλιτώσει από περιττές θερμίδες .

  • Τσιπς πατάτας ή γλυκοπατάτας : Πειρασμός για όλους μας τα πατατάκια αλλά πλούσια σε θερμίδες . Προτιμήστε να τα φτιάξετε μόνοι σας .  Αν βέβαια προτιμήσετε να κάνετε τσιπς γλυκοπατάτας αντί για απλές πατάτες τότε θα έχετε μια  πιο υγιεινή επιλογή  . Κόψτε τες  σε πολύ λεπτές  φέτες, προσθέστε λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ελαιόλαδο και ψήστε  σε λαδόκολλα για 20 -30 λεπτά.

  • Μήλα με μέλι και κανέλα : μια γλυκιά επιλογή είναι  να  κόψετε μερικές φέτες μήλου να τις  ψήσετε  για μερικά λεπτά στο φούρνο κι έπειτα να προσθέσετε λίγο μέλι και κανέλα. Τα μήλα αποδίδουν λίγες θερμίδες, είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες και η κανέλα σας χαρίζει την αντιοξειδωτική της δράση. Όσο για  το μέλι είναι γεμάτο βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.

  • Φρούτα: Τα φρούτα είναι πλούσια πηγή βιταμινών ,αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών . Ετοιμάστε ένα πολύχρωμο πιάτο με διάφορα φρέσκα φρούτα, λίγους ωμούς και ανάλατους ξηρούς καρπούς , μερικές σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα , 2-3 κριτσίνια ολικής άλεσης και λίγο κίτρινο τυρί χαμηλό σε λιπαρά. Ο συνδυασμός αυτός θα σας χορτάσει και θα σας δώσει αρκετή πρωτεΐνη και βιταμίνες .

  • Φυσικά μην ξεχνάτε να κρατάτε ενυδατωμένο τον οργανισμό σας . Εκτός από νερό μπορείτε να καταναλώσετε έναν φυσικό χυμό φρούτων ή τσάι ή κάποιο αφέψημα.

Με όλες τις παραπάνω επιλογές μπορούμε να απολαύσουμε την ταινία μας χωρίς τύψεις , φροντίζοντας τον οργανισμό μας και την υγεία του και αποφεύγοντας την ανοδική πορεία των κιλών μας .