fbpx

Κοτόπουλο με κολοκυθάκια

ΥΛΙΚΑ

750 γρ κολοκυθάκια κομμένα διαγώνια

50γρ τυρί ένταμ με χαμηλά λιπαρά ( τριμμένο )

175 γρ κοτόπουλο βραστό χωρίς πέτσα( κομμένο σε κύβους )

75 γρ χοιρομέρι βραστό ( κομμένο σε κύβους )

3 ντομάτες κομμένες σε φέτες

Για τη σάλτσα 

25 γρ τυρί κρέμα χαμηλά σε λιπαρά

25 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

300ml γάλα

Αλάτι , πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190oC . Βράζετε τα κολοκυθάκια σε αλατισμένο νερό 4-5 λεπτά . Τα στραγγίζετε και τα μεταφέρετε σε πυρίμαχη πιατέλα . Τα πασπαλίζετε με την μισή ποσότητα τυριού. Τοποθετείτε από πάνω σε στρώσεις το κοτόπουλο , το χοιρομέρι  και τις ντομάτες και πασπαλίζετε με  το υπόλοιπο τυρί .

Ετοιμάζετε τη σάλτσα : λιώνετε το τυρί κρέμα σ, ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά . Ρίχνετε το αλεύρι , ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε να βράσουν 1 λεπτό . Προσθέτετε σταδιακά το γάλα σακατεύοντας συνεχώς . Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει 2-3 λεπτά και αλατοπιπερώνετε. Περιχύνετε με τη σάλτσα το κρέας , τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες . Τα ψήνετε στο φούρνο 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ