fbpx

ΧΑΣΤΕ ΕΥΚΛΟΛΑ ΒΑΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΤΡΟΠΟ

Υπάρχουν αυτές οι μικρές καθημερινές συνήθειες οι οποίες μπορούν να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις έναν υγιή οργανισμό και το σωματικό βάρος που πάντα επιθυμούσες . Και αν μέχρι πρότινος δεν φανταζόσουν  πως  το να διαβάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο ή  να χορέψεις το τραγούδι που σου αρέσει  θα σε βοηθήσει σ’ αυτό, είμαι εδώ για να στο αποδείξω. Θα σου αποκαλύψω κάποια tips που θα σε κάνουν να βρεθείς πιο κοντά στο στόχο σου .

Κάνε μία βόλτα στη φύση . Προσπάθησε να βρεις λίγο χρόνο για ν’ απολαύσεις μια βόλτα στη φύση. Σίγουρα θα σε βοηθήσει να αποφύγεις για λίγο τις έγνοιες  και τις σκοτούρες της ημέρας και να νιώσεις υγιής. Θα  σε γεμίσει με όμορφες εικόνες και  θα ενεργοποιήσει το σώμα σου και το μεταβολισμό σου . Βγαίνοντας απ’ το σπίτι θα αποφύγεις την πιθανότητα του τσιμπολογήματος , το οποίο είναι ένα σύνηθες φαινόμενο τις ώρες  που είσαι κλεισμένος μέσα .

Διάβασε ένα βιβλίο . Η  ανάγνωση βιβλίων βοηθά στην ποιότητα του ύπνου, την καλή  ψυχική σου διάθεση και κατά συνέπεια στη μείωση  των ορμονών του στρες , όπως είναι η κορτιζόλη. Τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης συνδέονται άμεσα με την αύξηση του βάρους .

Άκουσε την αγαπημένη σου μουσική . Η μουσική είτε χαλαρωτική, είτε πιο έντονη πάντα βοηθά στην ψυχολογία σου. Άκουσε λοιπόν ένα τραγούδι που θα σου δώσει έμπνευση ,είτε ακόμη και θα σε ξεσηκώσει. Βάλε λοιπόν δυνατά το αγαπημένο σου τραγούδι , χόρεψε στο ρυθμό του και  αυτόματα ενεργοποίησε  το μεταβολισμό σου  . Έτσι θα εκτονώσεις την ενέργεια που έχεις μέσα σου και θα μπορέσεις να κάψεις κάποιες απ’ τις θερμίδες  του  αγαπημένου σου γλυκού που κατανάλωσες νωρίτερα   .

Κάνε λίγη γυμναστική . Η άσκηση ως γνωστόν μειώνει το άγχος και συμβάλει στην καύση των θερμίδων  στον οργανισμό.  Κάνοντας μία ώρα γυμναστική τη μέρα  ,αυξάνεις τις πιθανότητες να αποκτήσεις το ιδανικό σου  βάρους.

Κοιμήσου τις ώρες που χρειάζεσαι   . Ο ύπνος είναι μία απαραίτητη διαδικασία, η οποία συντελεί  όχι μόνο στο γέμισμα των μπαταριών, αλλά και στην σωστή λειτουργία του οργανισμού. Ο κακός ύπνος έχει επίπτωση στο σωματικό βάρος του ανθρώπου .  Όσοι  κοιμούνται αρκετά καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες σε σχέση μ’ αυτούς  που κοιμούνται λιγότερο και αυτό γιατί οι  διαταραχές  του ύπνου προκαλούν  αλλαγές στις ορμόνες της όρεξης (γκρελίνη , λεπτίνη ) .  Η κακή ποιότητα ύπνου μειώνει την παραγωγή της λεπτίνης, με αποτέλεσμα η όρεξη να μην υποχωρεί, ο εγκέφαλος να συνεχίζει να αισθάνεται πείνα και να σηματοδοτεί τη λήψη μεγαλύτερης ποσότητας τροφής.

Γέλασε με την ψυχή σου . Σύμφωνα  με έρευνες το γέλιο μπορεί να αυξήσει  το ποσοστό ενέργειας που ξοδεύει ο οργανισμός.  Αυτό σημαίνει ότι αν καταφέρεις  να γελάσεις  “με την ψυχή σου ” για 10-15 λεπτά, θα κάψεις  από 40-100 θερμίδες.

Πιες αρκετό νερό . Προσπάθησε καθημερινά να κρατάς τον οργανισμό σου ενυδατωμένο . Κατανάλωσε επαρκή ποσότητα νερού και αφεψημάτων χωρίς ζάχαρη  και βοήθησε τον  να λειτούργει σωστά . Το νερό βοηθάει στη διατήρηση ενός υγιούς οργανισμού και παίζει  καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια απώλειας  βάρους .