fbpx

Κεφτεδάκια με κριθαράκι στο φούρνο

Υλικά :

½  κιλό μοσχαρίσιο κιμά

1 μέτριο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 αβγό

2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης

2 κ.γ ρίγανη

1 κ.γ κύμινο

Αλάτι , πιπέρι

¼ ματσάκι μαϊντανό

Λίγο ελαιόλαδο

2 κούπες κριθαράκι χονδρό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι και τα σκόρδα .Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά,  κάνουμε τρίμμα το ψωμί  και προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι με τα σκόρδα, το αυγό , τα μυρωδικά , το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με το χέρι μας .

Πλάθουμε τους κεφτέδες και τοποθετούμε σε ταψί με λίγο νερό . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 -220 oC μέχρι να ροδίσουν .  Μόλις ροδίσουν από την  μία πλευρά βγάζουμε το ταψί και προσθέτουμε το κριθαράκι με 6-7  κούπες νερό και αλατίζουμε. Γυρνάμε τους κεφτέδες να ροδίσουν και από την άλλη και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να είναι έτοιμο και το κριθαράκι.

 

ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ