fbpx

Για τους λάτρεις της σοκολάτας

σοκολατα

Οι λάτρεις της σοκολάτας

Πολλοί είναι αυτοί που αγαπούν τη σοκολάτα. Δεν είναι λίγες οι φορές που προσπαθούμε να ανεβάσουμε την διάθεσή μας και να νιώσουμε καλύτερα καταναλώνοντας κάποιο γλυκό.  Η σοκολάτα είναι η πιο συνήθης επιλογή . Είναι αυτή που  πολύ εύκολα θα βρούμε μέσα στο ψυγείο ή στο ντουλάπι της κουζίνας μας. Είναι αυτή που πολύ εύκολα θα αγοράσουμε από το μάρκετ ή το περίπτερο της γειτονιάς .

Οι περισσότεροι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτή και όταν αποφασίζουμε να ακολουθήσουμε κάποιο πρόγραμμα διατροφής   είναι συνήθως ένα από τα πράγματα που μας λείπει  περισσότερο.

Ένα κομμάτι σοκολάτας αρκεί για να τονώσει τον οργανισμό μας .O σίδηρος απελευθερώνεται μόλις η σοκολάτα λιώσει στο στόμα μας και έτσι έχουμε  ταχύτερη μεταφορά οξυγόνου στον εγκέφαλο και σύντομα νιώθουμε πνευματική εγρήγορση.

Και αν κάποιος δεν είναι σε θέση  να καταλάβει ακριβώς την ποσότητα των θερμίδων που συνήθως προσδίδει η κατανάλωση  μιας ολόκληρης σοκολάτα θα προσπαθήσω να σας το περιγράψω ως εξής : .

Τρώγοντας μια σοκολάτα των 130 γραμμαρίων έχετε προσθέσει 660 θερμίδες στην ημερήσια  λήψη . Αν υπολογίσετε τον κόπο και τον χρόνο που απαιτούνται για να τις κάψετε θα εντυπωσιαστείτε. Αν δεν τις κάψετε το θερμιδικό αυτό πλεόνασμα θα σας χαρίσει περίπου 90 γρ λιποκύτταρα στο σώμα σας .

Αν παρ’ όλ’ αυτά σας αρέσει η σοκολάτα και ταυτόχρονα η κατανάλωσή  της δεν  θέλετε να επηρεάσει το βάρος σας θα αναφέρω ενδεικτικά τις δραστηριότητες και τον χρόνο που απαιτείται ώστε να την ‘κάψετε ’

ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Περπάτημα ( 4χλμ/ωρα) 2 ώρες και 10 λεπτά
Ποδήλατο ( 13 χλμ/ώρα) 1 ώρα
Οδήγηση 4 ώρες
Κολύμπι 1 ώρα
Σιδέρωμα ρούχων 2 ώρες και 40 λεπτά
Δουλειές κήπου (π.χ σκάλισμα ) 1 ώρα και 20 λεπτά

Οπότε πριν καταναλώσετε ολόκληρη τη σοκολάτα σκεφτείτε απλά πόση ώρα σας παίρνει να την φάτε και πόση ώρα χρειάζεται να δραστηριοποιηθείτε για να την ‘κάψετε ’. Ο οργανισμός μας και ο εγκέφαλος μας αρκείται  και στην μέτρια κατανάλωση  της . Από εμάς εξαρτάται το θερμιδικό πλεόνασμα που θα προσφέρουμε στον οργανισμό μας .