fbpx

Μελιτζάνες παπουτσάκια στη light εκδοχή τους

ΥΛΙΚΑ:

  • 8 μεσαίες μελιτζάνες
  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 3-4 ντομάτες τριμμένες
  • Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ κόκκινο πιπέρι (πάπρικα)
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 1κ.γ ρίγανη
  • Αλάτι , πιπέρι
  • 3 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • Τυρί φέτα χαμηλή σε λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

 

Για τις μελιτζάνες

Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες . Κόβουμε το κοτσάνι και τις χαράζουμε κατά μήκος  σε ένα σημείο ώστε να υπάρχει ένα άνοιγμα . ΠΡΟΣΟΧΗ κόβουμε ένα εκατοστό από την κορυφή της μελιτζάνας και σταματάμε τη χάραξη ένα εκατοστό πριν το τέλος της .

Αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο . Στρώνουμε σε ταψί σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 oC  στις αντιστάσεις για 30 -35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

 

Για τον κιμά

Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και έπειτα προσθέτουμε τον κιμά.

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τα μπαχαρικά και τον μαϊντανό . Βάζουμε και ένα ποτήρι νερό και βράζουμε για  30 λεπτά  σε μέτρια φωτιά .

 

Για τα παπουτσάκια

Βγάζουμε τις ψημένες μελιτζάνες και τις ανοίγουμε με ένα πιρούνι να γίνουν σα βαρκούλες . Βάζουμε τον κιμά και από πάνω τοποθετούμε τις ντομάτες σε φέτες και το τυρί .

Ψήνουμε στους 200 oC για περίπου μισή ώρα .

 

 

 

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

 

 

 

 

 

Το διαιτολογικό γραφείο θα παραμείνει κλειστό τις ημέρες των γιορτών.

Ξανά μαζί σας από 9/1 .

Καλές γιορτές

This will close in 20 seconds