ΥΛΙΚΑ:
- 8 μεσαίες μελιτζάνες
- ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 3-4 ντομάτες τριμμένες
- Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- ½ κ.γ κόκκινο πιπέρι (πάπρικα)
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 1κ.γ ρίγανη
- Αλάτι , πιπέρι
- 3 ντομάτες κομμένες σε φέτες
- Τυρί φέτα χαμηλή σε λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Για τις μελιτζάνες
Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες . Κόβουμε το κοτσάνι και τις χαράζουμε κατά μήκος σε ένα σημείο ώστε να υπάρχει ένα άνοιγμα . ΠΡΟΣΟΧΗ κόβουμε ένα εκατοστό από την κορυφή της μελιτζάνας και σταματάμε τη χάραξη ένα εκατοστό πριν το τέλος της .
Αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο . Στρώνουμε σε ταψί σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 oC στις αντιστάσεις για 30 -35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Για τον κιμά
Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και έπειτα προσθέτουμε τον κιμά.
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τα μπαχαρικά και τον μαϊντανό . Βάζουμε και ένα ποτήρι νερό και βράζουμε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά .
Για τα παπουτσάκια
Βγάζουμε τις ψημένες μελιτζάνες και τις ανοίγουμε με ένα πιρούνι να γίνουν σα βαρκούλες . Βάζουμε τον κιμά και από πάνω τοποθετούμε τις ντομάτες σε φέτες και το τυρί .
Ψήνουμε στους 200 oC για περίπου μισή ώρα .
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ