Υλικά
.
1 κιλό συκωτάκια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ( 5-6 κομμάτια )
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 μέτριο μαρούλι
1.5 φλιτζανάκι ρύζι καρολίνα ή γλασέ
1.5-2 λίτρα νερό
1 μεγάλο λεμόνι
2 αυγά
1/4 του φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
.
Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι σοτάρουμε τα συκωτάκια κότας περίπου 4-5 λεπτά. Τα βάζουμε στην άκρη να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε
Ψιλοκόβουμε το μαρούλι, το μαϊντανό ,τα κρεμμύδια , τον άνηθο.
Στην κατσαρόλα μας ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια. Προσθέτουμε και τα συκωτάκια και τα σοτάρουμε και αυτά .Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε περίπου 10 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαρούλι, τον άνηθο και το μαϊντανό. Αλάτι , πιπέρι και βράζουμε άλλα 10 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και λίγο ακόμη ελαιόλαδο αν χρειαστεί.
Βράζουμε μέχρι να ανοίξει το ρύζι μας.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και το προσθέτουμε στη μαγειρίτσα.
.
Για το αυγολέμονο
Χτυπάμε τα ασπράδια. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού.
Παίρνουμε ζεστό ζωμό από το φαγητό και αραιώνουμε το αυγολέμονο σιγά σιγά.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα.
Βράζουμε για 2΄-3΄ σε πολύ χαμηλή φωτιά .Σερβίρουμε τη μαγειρίτσα .
Καλή Ανάσταση