fbpx

Φράουλα η αγαπημένη

Φράουλα η αγαπημένη

Φράουλα η αγαπημένη

Λίγοι είναι αυτοί στους οποίους δεν αρέσει αυτό το νόστιμο και θρεπτικό φρούτο.

Ακόμη και αυτοί που δεν τα πάνε και τόσο καλά με αυτή την ομάδα τροφίμων δύσκολα θα αντισταθούν στο όμορφο χρώμα και στην ευχάριστη μυρωδιά της φράουλας.

Είτε σαν σνακ είτε σαν συνοδευτικό μαζί με το γιαούρτι μας είναι μια πολύ καλή επιλογή για να γεμίσουμε τον οργανισμό μας με ενέργεια και  με πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Οι φράουλες έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση καθώς είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, επιπροσθέτως, είναι πλούσιες  σε πηκτίνη, η οποία συντελεί στη μείωση της χοληστερίνης.

Η αντιφλεγμονώδης δράση της φράουλας είναι γεγονός καθώς οι φαινόλες που περιέχει μειώνουν τη δράση του ενζύμου COX που προκαλεί φλεγμονή. 

Η φράουλα, περιέχει πολύ νερό (περίπου 90%), κάτι πολύ ευεργετικό για την ουροποιητική μας λειτουργία.

Η μεγάλη περιεκτικότητα σε φαινόλες (π.χ. ανθοκυανίνη που της δίνει και το κόκκινο χρώμα) μαζί με τις βιταμίνες A και C, προσδίδουν στη φράουλα αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και ευεργετικές για την καρδιά ιδιότητες.

Περιέχει επίσης  πολλές φυτικές ίνες, οπότε βοηθά στην  πρόληψη και αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Επίσης οι φράουλες είναι πλούσιες σε ιώδιο, το οποίο είναι πολύ χρήσιμο για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.

Το μαγγάνιο που περιέχεται σε 1 φλιτζάνι φράουλες (21% της Σ.Η.Δ.) αποτελεί απαραίτητο συστατικό στην μάχη ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες .

Όσον αφορά τα οστά μας, το μαγγάνιο μαζί με το κάλιο, το μαγνήσιο και τη βιταμίνη K βοηθούν στη σωστή τους ανάπτυξη αλλά και στη διατήρηση της καλής τους υγείας.

Προσπαθήστε να τις εντάξετε στην διατροφή σας  έτσι ώστε να επωφεληθείτε από την πληθώρα των θρεπτικών συστατικών της