fbpx

Υγιεινά σνάκ για την beach bag σου

Καλοκαίρι , ήλιος , θάλασσα υπέροχη διάθεση για να απολαύσεις το μπάνιο σου , να διαβάσεις ένα βιβλίο κάτω από την ομπρέλα  και φυσικά να χαρείς την παρέα σου . Σκέφτηκες όμως μαζί με το αντηλιακό , την πετσέτα και το παρεό σου να βάλεις στην τσάντα σου κάποιο υγιεινό σνάκ ή πάλι θα καταλήξεις να φας  και τα πιρούνια στο ταβερνάκι που θα επισκεφτείς  ?

Αν το πιο πιθανό είναι να κάτσεις αρκετές ώρες στην παραλία,  τότε φρόντισε από νωρίς  να έχεις μαζί σου  νερό ,  ώστε να κρατάς ενυδατωμένο τον οργανισμό σου και  σίγουρα  κάποιο υγιεινό σνάκ το οποίο θα σε χορτάσει , θα σε γεμίσει  ενέργεια και θα σε κάνει να αποφύγεις τις  ανθυγιεινές διατροφικές  επιλογές που πιθανώς θα βρεις μπροστά σου.

Η καλύτερη επιλογή σαφώς θα ήταν να έχεις μαζί σου ένα μικρό ψυγειάκι . Αν όμως αυτό δεν γίνετε, υπάρχει  η λύση για μια υγιεινή επιλογή.

  • Στην περίπτωση που έχεις μαζί σου το ψυγειάκι , τότε μπορείς να βάλεις μέσα σε αυτό  είτε κάποια φρέσκα φρούτα (πλυμένα κεράσια, βερίκοκα, ροδάκινα), είτε διάφορα στικς λαχανικών ( αγγουράκια, καρότα , ντοματίνια ) .Διαφορετικά μπορείς να ετοιμάσεις μια πολύχρωμη σαλάτα με μαρούλι , ντομάτα, αγγούρι, ελιές και φέτα και να την βάλεις σε ατομικές μερίδες μέσα σε πλαστικά ποτήρια του καφέ με καπάκι.
  • Σε ένα τέτοιο ποτήρι επίσης θα μπορούσες να ετοιμάσεις ένα δροσιστικό γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά, με αποξηραμένα ή φρέσκα φρούτα , λίγο μέλι και μερικά καρύδια.  Η παραπάνω επιλογή θα σε γεμίσει με ενέργεια και θα σου προσφέρει πληθώρα θρεπτικών συστατικών.
  • Πώς θα σου φαινόταν σαν ιδέα να ετοιμάσεις μια νόστιμη μακαρονοσαλάτα  με σώς γιαουρτιού , ντοματίνια και ελιές . Σίγουρα θα σε χορτάσει και θα σε κρατήσει γεμάτο  μέχρι την ώρα  που θα φας το κυρίως γεύμα.

Στην περίπτωση πάλι που θα πρέπει να έχεις μαζί σου κάτι που να διατηρείται εκτός ψυγείου , σου έχω την λύση παρακάτω .

  • Λίγα κριτσίνια ολικής άλεσης ή cream crackers ή ρυζογκοφρέτες αποτελούν μια καλή επιλογή  μιας και είναι  εύκολα στην μεταφορά καθώς δεν αλλοιώνονται από την ζέστη , περιέχουν φυτικές ίνες , και προσφέρουν το αίσθημα του κορεσμού . Ιδανικά θα μπορούσες  να τα συνοδέψεις με κάποιο φρούτο ή με 1 αβγό βραστό και λίγη γαλοπούλα έτσι ώστε να αποτελούν ένα πλήρες και υγιεινό σνακ.
  • Ένα καλαμπόκι βραστό σίγουρα αποτελεί μια ευχάριστη διατροφική συνήθεια του καλοκαιριού. Ήρθε η ώρα λοιπόν να το επιλέξεις σαν ένα θρεπτικό σνακ για την παραλία.
  • Ένα σακουλάκι με διάφορους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα θα σου  προσφέρει  αρκετή ενέργεια και αντοχή για περισσότερο  κολύμπι . Η γλυκιά γεύση των φρούτων και τα καλά λιπαρά των καρπών θα σε τονώσει και θα σε βοηθήσει να αποφύγεις το λουκουματζή της παραλίας που μέχρι πριν κοιτούσες  σαν “ξερολούκουμο”.
  • Μία  επίσης  υγιεινή, εύκολη και πρακτική πρόταση για ένα θρεπτικό σνακ για τις ώρες που θα περάσεις  στην παραλία είναι  οι μπάρες δημητριακών . Μπορούν να περιέχουν  όλων των ειδών τα φρούτα και είναι ιδανικές για κάθε ηλικία καθώς προσφέρουν ενέργεια και πολλά θρεπτικά συστατικά.
  • Και τέλος τα πιο πρακτικά, γρήγορα και δημοφιλή σνακ είναι τα κρύα σάντουιτς στα οποία μπορούμε να έχουμε πληθώρα επιλογών. Σε αυτή την περίπτωση, καλύτερα να προτιμήσεις  ψωμάκι ολικής άλεσης ή μία αραβική πίτα. Τα υλικά που μπορείς  να προσθέσεις  μέσα είναι τυρί, γαλοπούλα, μαρούλι, λιαστές ντομάτες , αβγό , ελιές .

 Μην ξεχνάς ότι το να περνάς ευχάριστα το χρόνο σου στην παραλία δεν συνδέεται απαραίτητα και με πολυφαγία. Αν προσπαθήσεις να είσαι λίγο πιο οργανωμένη είναι πιο πιθανό να αντισταθείς στα παγωτά , τα πατατάκια, τα burgers και τα έτοιμα σάντουιτς που συχνά αποτελούν βόμβες θερμίδων. Προσπάθησε να αφήσεις την ξαπλώστρα σου και να πας για κολύμπι ή ένα ωραίο περπάτημα στην παραλία. Προσπάθησε να χαρείς τον ήλιο και την θάλασσα χωρίς να νιώθεις τύψεις από την κατανάλωση των πειρασμών που θα συναντήσεις γύρω σου.