fbpx

Τροφές που αυξάνουν τη λίμπιντο

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε ποιες τροφές ανεβάζουν τη λίμπιντο

Τροφές που αυξάνουν τη λίμπιντο

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε ποιες τροφές ανεβάζουν τη λίμπιντο

?Το σουσάμι και το μέλι. Χρησιμοποιούνταν και στην αρχαιότητα είτε από μόνα τους είτε προστίθεντο σε σαλάτες με βραστούς βολβούς .

?Η σοκολάτα – έχει ψυχοδιεγερτικές ιδιότητες λόγω της φαινυλαιθυλαμίνης που περιέχει. Βοηθά στην απελευθέρωση από τον εγκέφαλο των ενδορφίνων (φυσικά οπιοειδή τα οποία έχουν αναλγητικές ιδιότητες και βελτιώνουν τη διάθεση).

?Τα μανιτάρια και ιδιαίτερα οι τρούφες. Η σπανιότητα και το άρωμα της τρούφας, της πρόσδιδαν ιδιαίτερη αφροδισιακή αξία.

?Ε η βιταμίνη του έρωτα! H βιταμίνη E προστατεύει τα κύτταρα του αίματος, ενώ έχει άμεση επίπτωση στη γονιμότητα και τη σεξουαλική λειτουργία. Γνωστή και ως “αναπαραγωγική βιταμίνη”. Bιταμίνη E περιέχουν κυρίως οι ξηροί καρποί, το ελαιόλαδο και το αβοκάντο.

?Βιταμίνη B6- που συμβάλλει στη δημιουργία ορισμένων νευροδιαβιβαστών. Oι νευροδιαβιβαστές αυτοί επηρεάζουν την ψυχολογική διάθεσηΠηγές :Tο αβοκάντο, πατάτα, μπανάνα, βρώμη, πέστροφα, σπόροι ηλιοτρόπιου.

?Τα ω-3 λιπαρά οξέα φαίνεται πως βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και δρουν ευεργετικά.Τροφές πλούσιες σε ω-3 είναι τα λιπαρά ψάρια όπως οι σαρδέλες, ο σολομός.

?Tα θαλασσινά και ειδικά τα όστρακα (στρείδια, μύδια) και τα μαλάκια (χταπόδι) είναι πλούσια σε αμινοξέα και ψευδάργυρο, στοιχεία απαραίτητα για την παραγωγή διαφόρων ορμονών, όπως τα ανδρογόνα και η τεστοστερόνη.

?Ξηροί καρποί και φρούτα για καλύτερο κυκλοφορικό –Oι ξηροί καρποί (κυρίως τα αμύγδαλα, τα καρύδια και οι σπόροι κουκουναριού) βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, χάρη στις φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά τους στοιχεία.

?Tα φρούτα (η μπανάνα, ο ανανάς, το σύκο, τα μούρα, οι φράουλες και τα σταφύλια), καθώς και τα καρότα, τα σπαράγγια, τα φασόλια και ο αρακάς είναι τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία.

?Tο κρασί (το αλκοόλ γενικότερα, κυρίως όμως η σαμπάνια) σε μικρή ποσότητα μειώνει τις αναστολές του ανθρώπου και τον κάνει πιο διαχυτικό.

Happy Valentine’s day λοιπόν..